Сад і город

Ділюся нашим сімейним рецептом, як вдома заготовити корисний Іван-чай. На тижні сам піду його збирати

Здрастуйте, шановні читачі та передплатники мого каналу! У магазині я завжди, проходячи повз полиці з чаєм, дивлюся скільки коштує іван-чай. Ціни на нього починаються від 150 рублів за 100 грам. Я навіть зустрічав цей чай за 400 рублів за 150 грам.

А що таке 150 грам? Це ж дуже мало. Для любителів чаю цього вистачити лише на кілька днів. Іван-чайНо є хороший спосіб, яким я користуюся вже багато-багато років.

Спосіб цей полягає в тому, як не платити взагалі нічого за іван-чай і пити його стільки, скільки влізе. Розповідаю. Поруч з моєю дачею є величезні поля, зарослі іван-чаєм.

А поки я їду на дачу на машині, вздовж дороги я теж завжди бачу зарості цієї рослини. Висновок такий-знайти іван-чай в природі не скласти праці. Звичайно, він може не рости прямо у вас у городі, але в межах вашого міста він точно є.

А зараз якраз той час, коли його потрібно збирати. Давайте я вам розповім, як я роблять іван-чай. Спочатку йдемо і збираємо листя цієї рослини.

Для цього просто беремо рукою за верх стовбура рослини і зверху вниз сдергиваем все листя. Листя повинні бути здорові, не пошкоджені, слідкуйте за цим. Зриваю листя Іван-чаяЯ збираю зазвичай 2 пакета листя, цього мені вистачає майже на 1 рік.

Потім листя потрібно подвяліть. Для цього я розкладаю їх приблизно на 12 годин на клейонку в сараї. Це потрібно зробити в тіні, не обов’язково під сонцем! Листя будуть готові тоді, коли ви візьмете пясточку листя в руку і стиснете кулак, листя повинні зім’яти як снігова грудка, а якщо вони розсипаються, то значить, що вони ще не готові.

Потім все листя я пропускаю через м’ясорубку, щоб розмолоти їх на дрібні шматочки. Після цього кладу все листя у велику каструлю і накриваю вологою ганчіркою, залишаю їх там на добу приблизно. Ви зрозумієте, що листя готові за запахом, схожим на фруктовий.

Потім висушуємо листя в духовку або на сонце і всі, чай готовий до вживання. Ось такий от спосіб, який забезпечує мене безкоштовним і корисним річним запасом чаю. Сподіваюся, стаття була вам корисна.
Спасибі вам за увагу!

Related posts

Leave a Comment