Село

Рецепт хрустких маринованих огірочків.

Здрастуйте, передплатники і гості каналу!Хочу поділитися простим способом заготівлі маринованих огірочків. Рецепт простий, без стерилізації. Огірки виходять хрусткі і ароматні.

Для заготовок на зиму краще використовувати свіжозібране огірки. Спочатку їх потрібно ретельно промити і видалити попки.Для того, щоб огірки не стали порожніми всередині, перед приготуванням їх потрібно замочити в холодній воді на 4-6 годин.

При необхідності воду потрібно міняти на більш холодну або витримувати ємність в холодильнику.фото автораИнгредиенты на 1 літрову банку:Свіжі огірки – стільки, щоб банку була щільно заполненаПоловинка листа хренаЛавровый лист 1 штЧеснок – 3 зубчикаЗонтик укропаПерец запашний горошком – 5 штГвоздика – 2-3 шт. Сіль – 1 ст ложка ( НЕ ЙОДОВАНА !!!!!)Цукор – 1.

5 ст. ложкиУксус 9% – 2 ст. ложкифото автораПодготовка банок.

Поки огірки замочуються, потрібно підготувати банки і кришки. Спочатку добре промиваємо банки, потім їх потрібно простерилізувати. Я це роблю в духовці.

Ставлю промиті банки шийкою вгору в холодну духовку і нагріваю до 150 градусів. Прогріваю 10 хвилин, потім вимикаю вогонь і даю охолонути, не виймаючи з духовки, інакше банки можуть лопнути від перепаду температури. Такий спосіб мені подобається більше, ніж над парою, тому що на кухні не створюється додаткова вологість, духота, і плита вільна.

Кришки кип’ячу 5 хвилин.фото автораВ чисті банки на дно укладаємо лист хрону, кріп, часник і всі спеції, крім солі, цукру та оцту. Далі щільно наповнюємо банки огірками.

фото автораЗаливаем в банки окріп, накриваємо кришкою і залишаємо прогріватися 10 хвилин. Тим часом кип’ятимо ще каструлю води. Через 10 хвилин воду з банок зливаємо і заливаємо новим окропом, накриваємо кришкою і залишаємо ще на 10 хвилин.

Так само, кип’ятимо ще каструлю води.фото автора Далі зливаємо воду з банок, додаємо сіль 1 ст. ложку цукру, 1,5 ст.

ложки оцет 9% 2 ст. ложки і знову заливаємо окропом. Тепер закатуємо кришки, перевертаємо банки догори дном і даємо охолонути.
Зберігати огірочки потрібно у прохолодному місці. Приємного апетиту!Спасибі, що дочитали до кінця! Підтримайте канал підпискою!

Related posts

Leave a Comment